Home Reportage Thailand 2002 12/1 Lördag; Taihland here we come… - 28/1 måndag; Koh Tao till Hua Hin
12/1 Lördag; Taihland here we come… - 28/1 måndag; Koh Tao till Hua Hin PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Administrator   
2011-01-20 21:14
Artikelindex
12/1 Lördag; Taihland here we come…
13/1 Söndag; Hua Hin
14/1 Måndag; Chanchay Bungalow Hotel
15/1 Tisdag; Utflykt till Floden Kwai
16/1 Onsdag; En dag på stranden
17/1 Torsdag; En dag vid poolen
18/1 Fredag; Avfärd till Koh Samui
19/1 Lördag; Fortfarande kvar i Hua Hin
20/1 Söndag; 2:a försöket att resa till Koh Samui
21/1 Måndag; Agnes namnsdag och Koh Samui
22/1 tisdag; Lamai
23/1 Onsdag; Lamai och Shopping i Chaweng
24/1 Torsdag; Mot Koh Tao
25/1 Fredag; Koh Tao och snorkling
26/1 Lördag; 3:e dagen på Koh Tao
27/1 söndag; Dykning – trodde vi
28/1 måndag; Koh Tao till Hua Hin
29/1 tisdag; Hua Hin
30/1 onsdag; Press, pressa, pressa………
31/1 torsdag; Nu har vi bara 2 hela dagar kvar
1 feb. Fredag; Fortsatt pressning…..
2/2 lördag; Dags att åka hem
Alla sidor

28/1 måndag; Koh Tao till Hua Hin

Idag var det dags för oss att lämna Koh Tao - vår paradisö. Vi vaknade vid 8 tiden givetvis av klockan. Upp vid 9, de där minuterna innan, man måste stiga upp är så sköna. Packa och sedan var det dags för vår sista frukost här, i alla fall för den här gången. Jag hoppas verkligen att vi får chans att komma tillbaks hit. Nästa gång ska vi dyka också. Vi har visserligen fått snorkla jätte mycket och det var härligt. Men eftersom vi båda är certifierade dykare hade det varit roligt att pröva på det här. Vi tog en taxi till byn där vi också fick betala. De hade ingen kortdragare på hotellet så betalningen fick ske på en resebyrå. De hade väl någon form av uppgörelse antar jag. Under tiden jag betalade, åkte taxin ner till kajen med Pär. Det var inte så långt att gå, så jag promenerade dit. Vi bockade av oss, sedan var det bara att vänta på avgång. Vi fick gå ombord strax före 11,00 via en annan båt. Det var lite bökigt, det var nämligen inte samma höjd på båtarna, men det fixade sig.

Vi satte oss längst bak på båten, utomhus. Vi hade inte fått så mycket sol på oss de sista dagarna och idag var det hyfsat bra väder så det gällde att utnyttja det. Vi arrangerade min ryggsäck så att vi fick ett bra ryggstöd. Båtresan tog nästan 4 timmar. Det var lite vågigt och emellanåt verkade det som om kaptenen inte riktigt visste var vi befann oss. Han saktade ner motorerna och liksom kollade läget. Väl framme på första stoppet, Champon, var det bara att stiga på bussen som gick mot Bankock via Hua Hin. Det blev en lång, lång resa. Vi trodde att bussen skulle braka ihop vilken minut som helst. Antingen kunde inte chauffören växla eller så var växlarna urdåliga. De skrapade och lät så illa. Resan startade 15,00 och till sist kl. 19,30 var vi framme i Hua Hin. Vi blev tom avsläppta precis utanför vårt hotell. Det var bra service.

Chanchay Villa, snacka om att de blev glada att se oss igen. De skrattade och önskade oss välkomna tillbaks. Den här gången fick vi rum 301 på översta våningen. Dubbelsäng och en TV med ALLA kanalerna inställda. Efter en välbehövlig dusch gick vi bara ner till hotellrestaurangen och åt middag. Inga överraskningar här inte, bäst att ta det gamla vanliga så man vet vad man får. Pär tog Kyckling med vitlök och peppar, jag Fried Rice with Chicken. Mums filibaba! Vi festade till det med glass till efterrätt. Mätta och belåtna för 260 baht dvs. 75 Skr. Efter en lång resdag gjorde vi oss en tidig kväll och la oss, tittade lite på TV och jag läste klart min bok.

Imorgon skall vi pressa på stranden i SOLSTOL.Senast uppdaterad 2011-01-20 21:45
 

Undersökning

Vilken är den bästa stad du besökt?
 

Vem är online

Vi har 4 besökare online