Home Reportage Thailand 2002 12/1 Lördag; Taihland here we come… - 25/1 Fredag; Koh Tao och snorkling
12/1 Lördag; Taihland here we come… - 25/1 Fredag; Koh Tao och snorkling PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Administrator   
2011-01-20 21:14
Artikelindex
12/1 Lördag; Taihland here we come…
13/1 Söndag; Hua Hin
14/1 Måndag; Chanchay Bungalow Hotel
15/1 Tisdag; Utflykt till Floden Kwai
16/1 Onsdag; En dag på stranden
17/1 Torsdag; En dag vid poolen
18/1 Fredag; Avfärd till Koh Samui
19/1 Lördag; Fortfarande kvar i Hua Hin
20/1 Söndag; 2:a försöket att resa till Koh Samui
21/1 Måndag; Agnes namnsdag och Koh Samui
22/1 tisdag; Lamai
23/1 Onsdag; Lamai och Shopping i Chaweng
24/1 Torsdag; Mot Koh Tao
25/1 Fredag; Koh Tao och snorkling
26/1 Lördag; 3:e dagen på Koh Tao
27/1 söndag; Dykning – trodde vi
28/1 måndag; Koh Tao till Hua Hin
29/1 tisdag; Hua Hin
30/1 onsdag; Press, pressa, pressa………
31/1 torsdag; Nu har vi bara 2 hela dagar kvar
1 feb. Fredag; Fortsatt pressning…..
2/2 lördag; Dags att åka hem
Alla sidor

 

25/1 Fredag; Koh Tao och snorkling

Jag säger bara vilken natt! Vi hade inte satt klockan på ringning för ”Vi vaknar i tid”, pyttsan! Klockan var över 9,30 när vi vaknade, tunga i huvudet för det var så varmt i rummet. Vi har sovit i värme och fukt ungefär som att sova i djungeln. När Pär skakar sina shorts finns det inget, men när han drar sig på dem, då känner han något som kryper i byxorna . Av med dem fort som katten och ut kommer en kackerlacka. Fy, så äckligt. Mina shorts har hängt ute på tork över natten för jag hade fått några fläckar som jag tvättat bort. Jag skakar dem mycket ordentligt och ut faller en tusenfoting ca.3-4 cm lång. Så var det dags för frukost, jag är fortfarande inte hungrig eftersom min mage bråkar med mig. Te och rostat bröd för mig, english breakfest för Pär. Omelett, bacon, skinka och korv, det ser gott ut och luktar gott men jag är nöjd med min spartanska frukost.

Efter att vi ätit är det dags för stranden. Bad, sol och snorkling. Tyvärr har de inga fenor i min storlek, men det går bra att simma som vanligt också. Vilka fiskar vi ser, flerfärgade papegojfiskar, zebrafiskar, ja en massa olika arter ser vi. Tyvärr finns det en nackdel med stranden som vi inte upptäckte igår. Det finns inte så mycket sol på den. Solen går upp på ena sidan och sedan går den ner bakom stranden på andra sidan. Eftersom det finns så mycket palmer på stranden så skuggar de mest hela dagen. Emellanåt lyckas solen hitta in mellan palmerna och då blir det jätte skönt. Det är i alla fall varmt och skönt. Vi snorklar och läser, snorklar och läser. Vilken härlig avkoppling. Min mage börjar också lugna ner sig. Jag får bara kram en gång i timmen idag , det tar sig. När eftermiddagen tar slut går vi tillbaks till huset. Idag skall vi be om hjälp med vår AC och be om en fläkt. Vi har sett att det finns sådana i huset bredvid. Vi får en fläkt men på något sätt förstår de inte att vi vill ha hjälp med AC:n också. Vi kollar om det inte blir bättre med fläkten och om inte det blir det får vi säga till imorgon. Lite senare gick vi in till byn för att kolla hur det är med dykning, köpa film och lite andra småsaker. Resan tillbaks till Hua Hin skall också bokas. Vi börjar med ”The Big Blue”, det kostar 700 baht/dyk, de gör 2 på fm. och 2 på em. Totalt 4 dyk/dag. Tyvärr missar vi deras heldagsutflykt den var idag fredag. Vi bokar oss för dykning på söndag, då måste jag vara så pass frisk så att jag kan dyka. Vi köper ett par simfötter till mig, Pärs idé. Tack snälla söta du för omtanken, jag älskar dig! Vi köper också en bok om akvariefiskar. Så är det dags för resebyrån för att boka resan till Hua Hin. Avresa måndag kl. 11,00, vi måste vara där 10,30. Killen på resebyrån säger att vi nog inte är framme förrän vid 17-18 tiden på kvällen, men Pär ser arr det står noterat att bussen skall anlända Bankock kl. 19,00 och mellan Hua Hin och Bangkok är det nästan 3 timmar. Så vi får väl se. Han kanske räknar med förseningar. Nu har vi åtminstone bokat, vi köper de andra småsakerna och på hemvägen går vi in på ett Internetcafé och kollar våra mail, men inga viktiga har kommit. Jag mailar Anette eftersom hon försökt nå mig och vill att jag skall ringa henne. Här på ön har vi ingen kontakt med telefonoperatör så jag meddelar henne att jag ringer henne på måndag när vi når fastlandet. Vi går tillbaks till vårt hotell, det är en trevlig promenad på ca 10 min. Man passerar olika resorts som alla ser trevliga ut.

I kväll äter vi lite tidigare. Pär beställer Barbeque Chicken och jag små tunna stekta nudlar med kyckling. Det var gott och lika mycket mat som dagen innan. Jag orkar inte äta upp maten idag heller. Pärs mat både ser god ut och smakar väldigt gott. 2 öl var i glas lika som i går och servitören han bara ler idag också. Hoppas att vi sover bättre i natt. Nu har vi en fläkt som förhoppningsvis skall ge oss lite kyla.


Senast uppdaterad 2011-01-20 21:45
 

Undersökning

Vilken är den bästa stad du besökt?
 

Vem är online

Vi har 6 besökare online