Home Reportage Thailand 2002 12/1 Lördag; Taihland here we come… - 24/1 Torsdag; Mot Koh Tao
12/1 Lördag; Taihland here we come… - 24/1 Torsdag; Mot Koh Tao PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Administrator   
2011-01-20 21:14
Artikelindex
12/1 Lördag; Taihland here we come…
13/1 Söndag; Hua Hin
14/1 Måndag; Chanchay Bungalow Hotel
15/1 Tisdag; Utflykt till Floden Kwai
16/1 Onsdag; En dag på stranden
17/1 Torsdag; En dag vid poolen
18/1 Fredag; Avfärd till Koh Samui
19/1 Lördag; Fortfarande kvar i Hua Hin
20/1 Söndag; 2:a försöket att resa till Koh Samui
21/1 Måndag; Agnes namnsdag och Koh Samui
22/1 tisdag; Lamai
23/1 Onsdag; Lamai och Shopping i Chaweng
24/1 Torsdag; Mot Koh Tao
25/1 Fredag; Koh Tao och snorkling
26/1 Lördag; 3:e dagen på Koh Tao
27/1 söndag; Dykning – trodde vi
28/1 måndag; Koh Tao till Hua Hin
29/1 tisdag; Hua Hin
30/1 onsdag; Press, pressa, pressa………
31/1 torsdag; Nu har vi bara 2 hela dagar kvar
1 feb. Fredag; Fortsatt pressning…..
2/2 lördag; Dags att åka hem
Alla sidor

24/1 Torsdag; Mot Koh Tao

Upp kl. 09,00 för frukost och packa. Hämtning kl. 11,00. Innan dess tänkte vi ta ut lite pengar. Det var nämligen nästan omöjligt att ta ut cash dit vi skulle. I Lamai finns två bankomater. På väg trampar jag i en jätte lerpöl, sjunker ner med ena foten och blir hur kletig som helst. Har jag tur eller? Jätte förkyld, matförgiftad och så detta… Dessutom får man bara ta ut 2000 baht i bankomaten och dem får man i 100 baths-sedlar. Snacka om en tjock bunt pengar. Vi checkar ut och väntar på vår pick-up. Medan vi väntar är det säkert 20 taxibilar som stannar och frågar om vi vill åka med. Det är helt otroligt. Till slut blir vi hämtade. Vi åker via Chaweng där vi plockar upp ett tyskt par (homo). Vi åker till hamnen som ligger bredvid ”The Big Buddha”. Vi skall åka med en Katamaran. Den går via Koh Panang. Resan tar ca. 2 timmar och så är vi på Koh Tao. Det känns skönt att vi har bokat hotell för här står de på rad och nästan sliter och rycker i en för att man skall bo på deras hotell eller bungalows. Vi blir hämtade och körda på flak genom skogen på en bilväg som är så gropig, jag har aldrig sett något liknande. Att deras bilar håller. Så är vi äntligen framme vid ”Charm Churee Villa. Det är en resort som är byggd i djungeln. Man har byggt den på berget och använt det som finns i naturen, stenar, sluttningar mm. Det är otroligt smakfullt och vår bungalow är otroligt mysig. Vi bjuds på en välkomst drink och dricker den på vår altan.

Nu skall vi försöka få igång AC:n och det visar sig vara ett jätte bekymmer. Man stänger nämligen av elektriciteten mitt på dagen och sätter på den igen kl. 18,00. Ok det är bara att försöka då (tror vi).

Vi går ner till stranden för att bada och sola lite. Kl. är bara 15,00. Vattnet var urskönt för att inte tala om stranden. Man gick utmed klipporna på en ordnad stig med trappor uthuggna i naturen och kom till slut ner till ett fantastiskt paradis, Jansom Bay. Det visade sig vara en liten lugn oas med klippor nästan runt omkring. I vattnet kryllade det av fisk, bara man satte ner fötterna så var det säkert ett hundratal fiskar runt omkring dig. Vi hade tyvärr inga snorklar med men imorgon skall vi snorkla. Vi låg och solade och badade ett par timmar. Här kommer vi att få det bra, det kändes direkt.

När vi var tillbaks på vårt rum så satte vi oss på altanen och läste lite. Kl. 18,00 skulle vi försöka fixa igång vår AC. Klockan blev 18,00 igång kom den men inte så effektivt. Ok tänkte vi det blir nog bättre. Vi gör oss iordning och går och äter middag, sen är den nog bra. Vi var de enda gästerna i restaurangen, vi trodde att vi kom lite sent men det var ok. Vi fick ett bord på 2:a etage kan man säga, det var ett lågt bord så vi fick halvligga till bords. Ungefär som romarna på deras tid. Bordet var vid ytterkanten precis invid en klippa, jätte mysigt. Vi beställde varsin Carlsberg, servitören serverade oss, Pär fick sin öl i ett glas som föreställde en kvinna, jag i ett glas som föreställde en man. Servitören bara log och småskrattade. Varenda gång han kom till vårt bord så bara log han. Pär beställde, gissa vad??? Jag hade fortfarande magkramper så jag tog bara stekt ris med kyckling. Så kom maten, det var den största stekt ris med kyckling vi någonsin blivit serverade. Till mig som egentligen inte var hungrig. Jag åt och åt men orkade bara äta knappt hälften. Pärs kyckling var si så där. Det gjorde inte så mycket, atmosfären var så härlig och stämningen på topp.

Tillbaks på rummet så kunde vi konstatera att AC:n var urusel. Det var fuktigt och varmt, varmare inne än ute. Åh vad vi längtade att sova i detta! Till på köpet fanns det små ödlor i badrummet, inte så konstigt eftersom det var så fuktigt. I morgon skall vi sola, bada och snorkla.Senast uppdaterad 2011-01-20 21:45
 

Undersökning

Vilken är den bästa stad du besökt?
 

Vem är online

Vi har 3 besökare online