Home Reportage Australien 2001/2002 21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien - 9/1 Onsdag; 2:a dagen ombord på ”Atlantic Clipper”
21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien - 9/1 Onsdag; 2:a dagen ombord på ”Atlantic Clipper” PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Administrator   
2011-01-20 19:57
Artikelindex
21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien
23/12 Söndag; 1:a dagen i Sydney
24/12 Julafton Måndag; 2:a dagen i Sydney
25/12 Juldagen, Christmas Day Tisdag; 3:e dagen i Sydney
26/12 Annandag Jul, Boxing Day Onsdag; 4:e dagen i Sydney
27/12 Torsdag, Avfärdsdag
28/12 Fredag; Byron bay – ”A peacefull place” www.byron-bay.com
29/12 Lördag; Dag 2 i Byron Bay
30/12 Söndag Dag 3 i Byron Bay
31/12 Nyårsafton Måndag; 4:e dagen i Byron Bay
1/1 2002 Nyårsdagen Tisdag; Resdag mot Cairns
2/1 Onsdag; 12 timmar i Rockhampton
3/1 Torsdag; 1:a dagen i Cairns
4/1 Fredag; 2:a dagen i Cairns
5/1 Lördag; 3:e dagen i Cairns
6/1 Söndag; 4:e dagen i Cairns och 1:a dagen med Dyklektioner
7/1 Måndag; 5:e dagen i Cairns och 2:a dykkursen
8/1 Tisdag; 6:e dagen i Cairns, 3:e dagen på dykkursen och givetvis ”Atlantic Clipper”
9/1 Onsdag; 2:a dagen ombord på ”Atlantic Clipper”
10/1 Torsdag: 3:e dagen på ”Atlantic Clipper
11/2 Fredag; Vår sista dag i Cairns
Alla sidor

 

9/1 Onsdag; 2:a dagen ombord på ”Atlantic Clipper”

Upp med tuppen! Jag hade haft lite svårt att somna och jag vaknade jätte tidigt. Det var mörkt i hytten, Pär sov och jag ville inte väcka honom genom att tända lyset, men klockan var nog bara runt 05.00. Pär vaknade tidigt han också 05.40 så när Roscoe väckte oss alla 06.00 var vi redan vakna. Upp på däck på med utrustningen och ner i havet, Vi gick ner till 14 m där vi gjorde en massa övningar. Vi gick upp till 5 meter där vi gjorde fler övningar. Så var det första dyket för dagen klart vårt 3:e totala. Dags för frukost, det smakade så gott, äggröra, bacon, tomater, spagetti, fruktsallad, det fanns allt. Slappa och slöa till kl. 10.00. dags för dagens andra dyk. Under tiden hade båten förflyttat sig till:

 

Saxon Reef

Det andra dyket skulle bara vara en s.k. ”Fun Dive” och det blev det verkligen. Ner till 14 meter igen, simma omkring och se på alla fiskar och koraller. Det första vi fick göra var att hålla i en ”Cue Comber- Sjögurka”. Vi såg en sköldpadda och en massa andra fiskar som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi attackerades av en ”Triggerfish”. De vaktar på sina ägg som ligger på botten. Vad man absolut INTE får göra är att simma igenom eller rakt uppåt. De vaktar nämligen som en kon. Vad man däremot SKALL göra är att genast vända, backa och simma baklänges bort från det håll man kom ifrån. Vi attackerades 3 gånger under vårt dyk som varade 26 minuter. Nu var våra 4 dyk med instruktör klara och äntligen var vi CERTIFIERADE!!!! Jippi och Hurra! ! Vi klarade det!

 

För att bli riktigt klar var man tvungen att klara kaptenens regel eller test: Hoppa från båt trappan ca 3-4 meter upp. Pär och nästan alla gjorde det men inte jag. Jag är alldeles för rädd för sånt. Innan lunch fyllde vi i våra loggböcker och fyllde i papper för att få våra certifikat. Till lunch serverades köttgryta, ris, sallad och frukt. Det smakade utmärkt. Nu hade vi nästan 4 timmar på oss att sola och lata oss. Vi gick och la oss i solen. Badade lite i poolen som fanns ombord, jag skrev i dagboken. Vips när jag låg och solade började jag blöda näsblod. Det var inte lite heller. Pär pratade med Jason som tyckte att jag inte skulle dyka mer idag. Det var OK att dyka imorgon om jag inte blödde något mera idag. Jag blev så ledsen, det kändes jätte tråkigt. Jag hade verkligen sett framemot vårt första egna dyk som skulle ske kl. 16.00. Nu blev det inget av för mig, varken detta eller nattdyket. Stackars Pär, han ville inte dyka utan mig men jag mer eller mindre tvingade honom att göra det. Givetvis var han tvungen att hitta en ny ”buddy” Eftrmiddagsdyket gjorde Pär med en av de svenska besättningsmännen ombord, Mattias hette han. Jag måste säga att jag var mer orolig när Pär var i vattnet själv än vad jag var när vi dök tillsammans Pär och Mattias var i vattnet ca. 30 minuter. De hade sett haj, en sköldpadda dessutom hade de blivit ordentligt attackerade av ”Triggerfish”. Mattias hade blivit biten och blödde lite grand.

 

Middagen serverades kl. 18.00. idag fick vi kyckling, hasselbackspotatis och grönsaker, till efterrätt vaniljglass med banankaka. Maten var ganska god om man saltar och pepprar på den. 19.15 var det genomgång för de som skulle nattdyka. Pär´s ”buddy” hette James och var från England. Han och Pär förbrukade ungefär lika mycket luft och det var bra. De dök i ca. 20.15 och det var långa minuter innan de kom upp kl. 20.45. Det var faktiskt kul att vara kvar på båten också, även om jag gärna hade följt med ner. Man såg ljuspunkter lite överallt, det var dykarna som var i vattnet och lyste med sina ficklampor.

 

Pär berättade att det hade varit svårt att se något i vattnet. Några hade sett lite fiskar men inget särskilt. På kvällen satt vi och pratade med två killar från Vancover, Canada. Det blev förstås mycket hockey snack. Vi bytte adresser med dem. Kul om man kan hålla kontakten, men det är också bra om man någon gång kommer till Canada. Vi gick och la oss vid 23 tiden, då var vi ganska trötta. Vi somnade i samma säng, det var lite trångt men så gosigt att somna tillsammans. Kramas och pussas och bara ha kroppskontakt med varandra.Senast uppdaterad 2011-01-20 21:09
 

Undersökning

Vilken är den bästa stad du besökt?
 

Vem är online

Vi har 3 besökare online