Home Reportage Australien 2001/2002 21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien - 3/1 Torsdag; 1:a dagen i Cairns
21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien - 3/1 Torsdag; 1:a dagen i Cairns PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Administrator   
2011-01-20 19:57
Artikelindex
21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien
23/12 Söndag; 1:a dagen i Sydney
24/12 Julafton Måndag; 2:a dagen i Sydney
25/12 Juldagen, Christmas Day Tisdag; 3:e dagen i Sydney
26/12 Annandag Jul, Boxing Day Onsdag; 4:e dagen i Sydney
27/12 Torsdag, Avfärdsdag
28/12 Fredag; Byron bay – ”A peacefull place” www.byron-bay.com
29/12 Lördag; Dag 2 i Byron Bay
30/12 Söndag Dag 3 i Byron Bay
31/12 Nyårsafton Måndag; 4:e dagen i Byron Bay
1/1 2002 Nyårsdagen Tisdag; Resdag mot Cairns
2/1 Onsdag; 12 timmar i Rockhampton
3/1 Torsdag; 1:a dagen i Cairns
4/1 Fredag; 2:a dagen i Cairns
5/1 Lördag; 3:e dagen i Cairns
6/1 Söndag; 4:e dagen i Cairns och 1:a dagen med Dyklektioner
7/1 Måndag; 5:e dagen i Cairns och 2:a dykkursen
8/1 Tisdag; 6:e dagen i Cairns, 3:e dagen på dykkursen och givetvis ”Atlantic Clipper”
9/1 Onsdag; 2:a dagen ombord på ”Atlantic Clipper”
10/1 Torsdag: 3:e dagen på ”Atlantic Clipper
11/2 Fredag; Vår sista dag i Cairns
Alla sidor

 

 

3/1 Torsdag; 1:a dagen i Cairns

Vi vaknade innan bussen stannade i Townsville. Nu hade vi bara 5 timmar kvar. Vi hade rest 9 timmar och sovit mest hela tiden. Mina stackars ben, de var som 2 klumpar, jättesvullna. Jag hade inga anklar bara två stockar. Det var fruktansvärt obehagligt. Det enda att göra när vi äntligen var framme på vårt hotell var att lägga fötterna och benen högt. Det var några timmar tills dess, så det var bara att stå ut.

Till slut var vi framme, då hade vi varit på resa i 15,5 timmar. Först toalettbesök, sedan skaffa en stadskarta för att lokalisera oss och försöka hitta gatan vi skulle bo på. Der var inte så svårt, Lake Street parallellt med havet. Skulle vi gå eller ta taxi? Kloka som vi är eller?? Vi gick. Varm, soligt och tung packning. Pär bar alla böckerna så om jag tyckte det var tungt var hans ryggsäck mycket tyngre. Självklart låg Coral Cay Villa nästan allra längst ner på gatan, som var väldigt lång. Det såg trevligt ut, detta skulle bli vårt hem de närmaste 8 dagarna. Vi fick ett rum på baksidan. Det tråkiga var att hotellet hade inga balkonger. Det var synd, vi som tycker om att sitta och spela kort. Vi bestämde oss för att låsa in våra värdesaker, pass och flygbiljetter i en safetybox, sedan skulle vi gå och handla. Vi behövde ta ut pengar, det kunde man göra i mataffären sa tjejen i receptionen. Sagt och gjort, promenad till affären och handla. Sedan skulle vi äta brunch, vi hade inte ätit sedan kl. 16,00 dagen innan och nu var klockan 12, så vi var lite hungriga. Självklart fungerade inte bankomaten i affären, så det enda som återstod var att gå ner till stan igen. Pär erbjöd sig att gå så att jag kunde duscha, lägga benen högt och vila. Så blev det när jag var klar tittade jag i alla de broschyrer vi tagit med oss upp på rummet. Till slut kom Pär hem alldeles utpumpad av värmen. In i duschen för att tvätta av oss resdammet och söka lite svalka. Vi tog varsin VB som vi köpt i receptionen. Pär hade fått gå nästan hela vägen tillbaks till bussterminalen. Vilka idioter vi är som inte tog ut pengar i Rockhampton fastän vi pratade om det. Inte tog vi ut när vi kom fram heller, trots att vi visste om att vi inte hade så mycket kontanter kvar. Nu hade vi i alla fall pengar. Eftersom klockan hunnit bli närmare 15,00 åt vi en något försenad brunch på Pedro´s Pizza. Meat Lovers och vitlöksbröd för $20 inkl.1,25 l Coca Cola. Gissa om vi åt?

 

Eftersom vi inte ätit på länge orkade inte jag sista biten, den fick Pär. Mätta och belåtna gick vi till mataffären, det är lättare att handla när man är mätt. Det blir inte en massa onödigt och onyttigt. Vi köpte bara frukostmat. Idag behöver vi inte äta mer, kanske bara en smörgås på kvällen. Vi köpte också en kartong VB och en flaska vitt vin. Det fick vi göra i affären bredvid. Hem med maten och ner till poolen. Bada i en lite sval pool trodde vi, men inte då. Vattnet var ljummet, men det var skönt ändå. Ja somnade, mätt efter pizza och trött efter resan. Vi gick upp vid 18 tiden för att duscha, kolla broschyrer och lägga oss tidigt. Vi fastnade för 3 olika aktiviteter; 1 utflykt till Daintree, 1 dykkurs 4 dagars med 4 dyk och en utflykt till Outbacken. Imorgon skall vi försöka boka det som går. Klockan blev faktiskt nästan 01,00 innan vi äntligen kom i säng efter 48 timmars resa.Senast uppdaterad 2011-01-20 21:09
 

Undersökning

Vilken är den bästa stad du besökt?
 

Vem är online

Vi har 6 besökare online