Home Reportage Australien 2001/2002 21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien - 2/1 Onsdag; 12 timmar i Rockhampton
21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien - 2/1 Onsdag; 12 timmar i Rockhampton PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Administrator   
2011-01-20 19:57
Artikelindex
21/12 Fredag; Idag startar resan mot Australien
23/12 Söndag; 1:a dagen i Sydney
24/12 Julafton Måndag; 2:a dagen i Sydney
25/12 Juldagen, Christmas Day Tisdag; 3:e dagen i Sydney
26/12 Annandag Jul, Boxing Day Onsdag; 4:e dagen i Sydney
27/12 Torsdag, Avfärdsdag
28/12 Fredag; Byron bay – ”A peacefull place” www.byron-bay.com
29/12 Lördag; Dag 2 i Byron Bay
30/12 Söndag Dag 3 i Byron Bay
31/12 Nyårsafton Måndag; 4:e dagen i Byron Bay
1/1 2002 Nyårsdagen Tisdag; Resdag mot Cairns
2/1 Onsdag; 12 timmar i Rockhampton
3/1 Torsdag; 1:a dagen i Cairns
4/1 Fredag; 2:a dagen i Cairns
5/1 Lördag; 3:e dagen i Cairns
6/1 Söndag; 4:e dagen i Cairns och 1:a dagen med Dyklektioner
7/1 Måndag; 5:e dagen i Cairns och 2:a dykkursen
8/1 Tisdag; 6:e dagen i Cairns, 3:e dagen på dykkursen och givetvis ”Atlantic Clipper”
9/1 Onsdag; 2:a dagen ombord på ”Atlantic Clipper”
10/1 Torsdag: 3:e dagen på ”Atlantic Clipper
11/2 Fredag; Vår sista dag i Cairns
Alla sidor

 

2/1 Onsdag; 12 timmar i Rockhampton

06,35 AM var vi framme i Rockhampton. En hel dag dvs. 12 timmar hade vi på oss för att göra den här staden. Vi började med att fräscha upp oss, borsta tänderna, tvätta ansiktet. Vi tänkte låsa in ryggorna för att slippa släpa på dem under dagen, men det visade sig att skåpen var trasiga. Det var bara att sätta dem i väntrummet, det kändes lite osäkert men vad skulle vi göra? Vi kunde ju inte sitta i vänthallen hela dagen och vakta dem heller. Ute slog värmen emot oss. Det märktes att vi var närmare ekvatorn och att luftfuktigheten var mycket högre här än i Byron Bay. Rockhampton ligger dessutom 40 km in i landet. Det var i alla fall jätte varmt och kl. var bara 08,00. Vi gick en runda på stan för att hitta ett ställe där vi kunde äta frukost. Efter ett par varv, det var inte så många gator, hittade vi ett ställe. Vi åt en stadig frukost och köpte med oss en flaska vatten, det kunde vi behöva i värmen. Vi gick till Visitors Center för att se vad som fanns att göra. Vi hittade inget särskilt så vi gick ner till floden, där kanske det var lite svalare? Icke då, men vi träffade några gubbar och en av dem rekommenderade oss att gå till Botanic Garden, det skulle vara trevligt där. Mest för att svalka oss gick vi på vägen in i ett köpcentrum. Där var det svalt men efter en stund blev det varmt även där.

Vi började promenaden mot Botanic Garden. Vi gick och vi gick och vi gick, det blev allt varmare. På vägen köpte vi en flaska vatten, damen inne i butiken tyckte vi var lite galna som var ute och gick i värmen, för hon sa att det var en bra bit kvar att gå. Vi gick ytterliggare en stund, men bestämde oss för att nej, nu vänder vi tillbaks. Det var alldeles för varmt. Mina vader och smalben var alldeles röda, Jag hade inte smort dem med solskyddsfaktor så jag trodde att jag bränt dem. På med +30 och så vände vi tillbaks. Det var en pärs kan jag lova. Fruktansvärt varmt, ben som var brända, et ömmade och stack i dem. Jag bestämde att när vi kom tillbaks till stan, så tar vi en VB på puben. Det tyckte jag vi var värda efter den slitiga promenaden och värmen.

 

Det blev 2 öl och en pratstund men en man som jobbat på en båt som tog turister från Airlye Beach ut till revet, nu hade han slutat med det. Mina ben såg förfärliga ut, mer som om de hade fått soleksem inte så mycket att det var brännskador.

Så småningom kämpade vi oss tillbaks till bussterminalen. Jag menar verkligen kämpade, det var så hett så det gick nästan inte att vara i solen. Framme på terminalen kunde vi nöjda konstatera att våra ryggsäckar var kvar. Vi tog oss en iskall dusch $1/styck. Gissa om det var skönt, men iskall det var inte iskallt mera ljummet. Även om du bara hade på det kalla vattnet så blev det inte riktigt kallt. Skönt var det i alla fall. Skönt också att få smörja in benen, kunde man skulle man kunnat steka ägg på mina ben så varma var de. Varma och bultande. Nu hade vi bara 4,5 timmar kvar på vår väntan. Tur att vi hade så många böcker med oss. När klockan närmade sig 16,00 gick vi till KTF och åt friterad kyckling med potatismos. Det var gott! Som vanligt visste vi inte när vi skulle få mat härnäst och vi ville inte äta på de stopp som bussarna gör. Det ser inte gott ut och inte är det så bra att åka buss alldeles fullproppad med mat heller. Vi väntar hellre tills vi är framme.

Bussen från Brisbane skulle komma in klockan 18,00 men den var ordentligt försenad. Till slut kom vi iväg 1 timma sen. Det här är sista sträckan innan vi är framme i Cairns. På bussen visade de en James Bond film. Jag lyckades inte hålla mig vaken inte Pär heller. Vi sov båda som två små barn, förväntansfulla. Vi har så många planer och idéer om vad vi skulle göra i Cairns. Som vanligt var det 3-4 stycken stopp under resan. Av och kissa, sträcka på benen, köpa vatten och någon chokladbit att tugga på.Senast uppdaterad 2011-01-20 21:09
 

Undersökning

Vilken är den bästa stad du besökt?
 

Vem är online

Vi har 3 besökare online